Какво се случи до този час?  Контактната група, излъчена от ГЕРБ-СДС,

...
Какво се случи до този час? 
Контактната група, излъчена от ГЕРБ-СДС,
Коментари Харесай

ГЕРБ + ДПС + БСП + БВ = 140. Мислите ли, че това мнозинство има бъдеще?

Какво се случи до този час? 

Контактната група, излъчена от ГЕРБ-СДС, продължава диалозите си в Народното събрание, където през днешния ден се среща с Движение за права и свободи. През уикенда бяха извършени диалози и с ГЕРБ-СДС и с " Български напредък ". Росен Плевнелиев и Соломон Паси дадоха поръчка, че влизат в тези диалози за да намерят пресечните точки сред партиите и да им оказват помощ да приказват между тях. Отказ от присъединяване в договарянията обявиха от " Продължаваме Промяната ", " Българска социалистическа партия за България " и " Демократична България ". Иначе тази седмица президентът Румен Радев би трябвало да разгласи по кое време стартират консултациите с партиите преди връчването на първия мандат. Междувременно на брифинг пред Българската национална банка, на който водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов разгласи, че ще предизвикват референдум за въвеждане на еврото у нас, разяснява, че би дал поддръжка за държавно управление на малцинството, в случай че то споделя възгледите им.

Овладян е пожарът в Рудник 2 на " Мини Марица - изток ", откакто цяла нощ екипи на пожарната се бориха с огнената буря. Площта, обхваната от огъня, е на доста огромно разстояние от тежкото минно съоръжение, по тази причина и няма заплаха за служащите, нито за близките обитаеми места. Пожарникари остават на място до цялостното потушаване на огъня. Причините за пораждане на пожара към този момент се обясняват, следва следствие.

Двама младежи са заплаха за живота след злополука в Благоевград, при която пострадаха общо петима души. Инцидентът стана в неделя в региона на пътен възел " Грамада ". 18-годишен юноша, движейки се с несъобразена скорост по ул. " Иван Михайлов ", изгубил надзор над автомобила си, блъснал се в дирек и се преобърнал по таван. Младият водач, както и 15-годишно момиче са заплаха за живота - те са надлежно в болничното заведение в Благоевград и в лечебно заведение в София. Три малолетни девойки, които също са пътували в автомобила, са с охлузни рани.

 

 

Подробно за тематиките от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в:  -  -  

Какво ни впечатли доскоро?

Руският ефирен водещ Антон Красовски сподели в ефира на RT, че украински деца трябвало да бъдат удавени или " затворени в бараки и изгорени ". Какво се случва с водещия по-късно изявление, чуйте в Podcast новините.

 

А какво ще кажете за това? 

Твърди се, че когато се избира и гласоподава ръководител на Народното събрание, това е първият индикатор за зараждащо се парламентарно болшинство, което евентуално би подкрепило и следващо гласоподаване на състав на Министерски съвет. Миналата седмица със 139 гласа от ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " Български напредък " Вежди Рашидов беше определен за ръководител на 48-ото Народно заседание. От вота отсъстваше един народен представител от Българска социалистическа партия.

Ето за какво ви питаме: 



Гласувайте и коментирайте по тематиката в страницата на подкаста. Най-интересните ваши отзиви ще цитираме във вечерния новинарски Podcast тъкмо в 18 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни e-mail [email protected], като оставете име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР